Image Alt
Kennisbank

Prototype You

Arie van Bennekum

Interview Arie van Bennekum

Een video show waarin we op zoek gaan naar de best practices in talentontwikkeling: het behouden en ontwikkelen van je talent in je organisatie.

In deze aflevering gaat Wouter Smeets in gesprek met Arie van Bennekum, co-auteur van het Agile Manifesto. Hij legt uit hoe agile de effectieve ontwikkeling van mensen binnen organisaties kan versterken.

Arie van Bennekum is een Agile Thought Leader / Strategist.
Arie is een pragmaticus die zijn pragmatisme onderbrengt in structuur, discipline en gezond verstand. Hij is niet bang om ongebaande paden te betreden en risico’s te nemen. Hij heeft dit gedaan sinds zijn eerste dagen in de gezondheidszorg, later in de strijdkrachten, en hij blijft dit vandaag doen. Dit heeft geleid tot zijn speciale positie als co-auteur van het Agile Manifesto. Arie is in de loop van zijn Agile-jaren een expert geworden op het gebied van bedrijfstransformaties naar Agile op basis van strategische doelstellingen en koppelt dit aan zeer concrete doelstellingen. Hij richt zich op het leveren van waarde, het brengen van efficiëntie en het creëren van ondersteuning bij belanghebbenden, door middel van rol- en ketenhelderheid op basis van het bedrijfsmodel en het werk.

 

Waar je Arie van Bennekum kan vinden:
https://www.arievanbennekum.com
https://www.integratedagile.com
https://www.wemanity.com