Image Alt
Media

Prototype You

Hero story

Versnel jouw ontwikkeling met deze vijf support rollen.

Tijd voor een nieuw verhaal.

Heldenverhalen. 

Je kent ze wel. Een verhaal over een zelfgemaakte held die – vaak tegen alle verwachtingen in – grote successen boekt door ongekend talent, doorzettingsvermogen, en een ongeëvenaarde visie.

In onze Westerse samenleving zorgen ze soms voor een hardnekkige overtuiging. Namelijk dat het bereiken van je persoonlijke doelen vooral wordt bepaald door jou als individu, terwijl we de impact van onze relaties vaak onderschatten of over het hoofd zien (Hester & Gore, 2015).

Het is tijd voor een nieuw verhaal. Persoonlijke wilskracht is een belangrijk ingrediënt om persoonlijke doelen te bereiken, maar we kunnen enorm veel winnen door de kracht van sociaal leren: leren van en met andere mensen.

Het zijn de mensen om ons heen die ons verder kunnen brengen. Mensen kunnen hun eigen obstakels delen, licht schijnen op onze blinde vlekken, frisse perspectieven of nieuwe expertise inbrengen, ons aanmoedigen en inspireren. Van jongs af aan leren we al door het gedrag de mensen om ons heen te kopiëren.

Best bijzonder als je erover nadenkt. 

Jij bent zelf de regisseur van jouw ontwikkeling, maar anderen zijn de sleutel tot succes.

Want laten we eerlijk zijn. Wat kan een regisseur nu echt bereiken zonder producers, scriptschrijvers en een cast van acteurs? 

Kortom, wanneer je jouw omgeving betrekt in jouw persoonlijke ontwikkeling, wordt jouw kans op ontwikkelsucces aanzienlijk groter! Maar aan wie of wat kan je denken om jou te ondersteunen in het behalen van jouw ontwikkeldoelen? Binnen Prototype You onderscheiden we vijf typen supportrollen.

Vijf rollen voor support.

Accountability partner

Persoonlijke ontwikkeling is soms spannend, ongemakkelijk of gewoon heel lastig. Een accountability partner helpt je verplichtingen nakomen en motiveert je als het moeilijk wordt. Een actieve toezegging naar een accountability partner vergroot de kans dat je je plannen daadwerkelijk uitvoert. Succesvolle accountability partners blijven vaak voor een langere periode bij elkaar, bouwen vertrouwen, kunnen openhartig zijn naar elkaar, helpen elkaar vooruit en vieren samen succes!

 

Expert

Iemand die jou met inhoudelijke kennis & ervaring verder helpt bij een specifiek persoonlijk ontwikkeldoel. Wil je bijvoorbeeld een goede scrummaster, spreker, softwareontwikkelaar of financiële professional worden? Betrek dan iemand die al ervaring heeft op dat gebied en leer van hun inhoudelijke expertise. Experts maken onderdeel uit van jouw ontwikkelreis zolang jouw ontwikkeldoel aansluit op hun expertise.

 

Mentor

Iemand die begrijpt wie je bent, wat je wilt bereiken en de positie en ervaring heeft om je te begeleiden richting jouw langere termijn ambities. Dit kan ook een coach zijn die je beter helpt begrijpen wie je bent en hoe je kunt groeien. Een mentor die jouw ambities begrijpt en het belang ervan inziet, heeft een positief effect op jouw motivatie. Dit gaat jou zeker helpen bij het vervullen van jouw lange termijn ambities!

 

Supporter

Waar zouden we zijn zonder onze supporters?! Een supporter steunt je door dik en dun en is enthousiast over alle grote en kleine stappen die jij zet. Ze geven je motivatie, vertrouwen en een veilig gevoel. Anders dan de vorige drie rollen, richten supporters zich niet op verantwoordelijkheid, expertise of ervaring om jou vooruit te helpen. In plaats daarvan concentreren ze zich erop om er onvoorwaardelijk voor jou te zijn. Ze luisteren naar jouw verhaal, waarderen jouw reis en geven je het gevoel dat je wordt begrepen.

 

Omgeving en hulpmiddelen

Wie zegt dat een partner een mens moet zijn? Word creatief! Je kan jouw omgeving en tools een positieve rol laten spelen in jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo kun je proberen een inspirerende, activerende en veilige leeromgeving te creëren. Één die ruimte biedt voor oefening, support en experimenten. Denk bijvoorbeeld ook aan tools waarmee je jouw ontwikkelacties inplant, notificaties ontvangt en waarin je inzichten invoert. Andere voorbeelden? Een token, visieboard of tekening die je elke dag positief herinnert aan het belang van jouw doelen. Kortom, geef jouw omgeving zo vorm dat die jou ondersteunt op je reis van persoonlijke ontwikkeling!

Hoe nu verder?

Je kan jouw eigen supportsysteem bouwen in vier eenvoudige stappen:

 

  1. Bepaal jouw persoonlijke ontwikkelingsdoel.
  2. Bepaal wie jou kan helpen bij het halen van jouw doel en op welke manier. Kijk voor inspiratie naar de vijf categorieën.
  3. Neem contact op met de mensen op jouw lijst en vraag hen of ze deel willen uitmaken van jouw supportsysteem. Zorg ervoor dat je vraagt ​​welk type support je nodig hebt.
  4. Begin maar gewoon en zoek uit wat werkt voor jou. Experimenteer, leer en blijf bouwen aan jouw supportsysteem!

 

In jouw supportsysteem kan het zijn dat één persoon meerdere rollen vervult, dat meerdere personen één rol vervullen (bijvoorbeeld meerdere accountability partners), of dat verschillende personen de verschillende rollen op zich nemen. In een organisatorische context zal dat laatste vaak het geval zijn. Denk aan directe collega’s, mentoren, managers, vrienden en familie. Laat je vooral niet beperken door functietitels, rollen of mijn eerdere beschrijvingen. Uiteindelijk gaat het erom dat je bewust nadenkt over hoe mensen uit jouw netwerk jouw kunnen ondersteunen in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Stel dat je meerdere persoonlijke ontwikkeldoelen hebt. Dan kan je (deels) overlappende of verschillende supportsystemen hebben voor deze verschillende doelen. Ook kan in de loop van tijd jouw supportsysteem voor een specifiek doel veranderen. 

Tenslotte, houd er rekening mee dat meer mensen in jouw supportsysteem het niet noodzakelijkerwijs beter maken. Kies kwaliteit boven kwantiteit. 

Uiteindelijk gaat het erom dat je bedenkt wie of wat jou goed verder kan helpen, hoe je ondersteund wilt worden en of deze persoon jou kan geven wat je nodig hebt (bijvoorbeeld afstemming in waarden, beschikbaarheid en hoe ze feedback geven). Denk niet te lang. Vraag voor support en ga aan de slag!

Ben je er klaar voor om jouw supportsysteem te bouwen? Download jouw peer support systeem template hieronder!

Heb je aanvullende tips of vragen? Laat me het weten. 

 

Bron

Hester, R., Gore, J.S. Mechanisms that Foster Relational Motivation. Psychol Stud 60, 50–55 (2015). https://doi.org/10.1007/s12646-014-0290-6