Een persoonlijke ontdekkingsreis
met vertrouwde reisgenoten.

Ontketen de kracht van intrinsieke motivatie en help elkaar ontwikkelen met onze actiegerichte aanpak voor persoonlijke ontwikkeling.

Hoe het begon.

Wij – oprichters Kristiaan en Wouter – leren elkaar als tieners voetballend kennen op een pleintje in Zoetermeer. Jong, onbevangen en nog totaal niet bezig met de toekomst. Tien jaar later komen we elkaar weer tegen, nu op de Grote Markt in Den Haag. Beiden op zoek naar een bevlogen werkervaring, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. De vele zelfhulpboeken inspireren, maar zetten zelden aan tot actie en échte verandering. Dat gat willen we snel vullen!

Van inspiratie naar actie.

We gaan direct aan de slag en ontwikkelen een prototype aanpak die écht aanzet tot concrete stappen in je ontwikkeling. Wouter brengt met zijn innovatie achtergrond beste praktijken in van lean, agile en design thinking. Kristiaan doet hetzelfde met zijn Leren en Ontwikkelen expertise bij een startup en zijn didactische kennis uit het onderwijs. Daar voegen we een flinke dosis wetenschap over gedragsverandering aan toe. We testen onze aanpak met een stel moedige proefkonijnen en brainstormen over de naam: Prototype You ziet het levenslicht!

De Prototype You methode.

Onze Prototype You aanpak maakt medewerkers regisseur over hun persoonlijke ontwikkeling. In een ritme van zes terugkerende stappen werken medewerkers vanuit intrinsieke motivatie richting hun ideale werkervaring. Die reis gaat via kleine experimenten, terugkerende momenten van positieve reflectie en support van collega’s. 

Onze aanpak is actiegericht, stimuleert een groeimindset en zorgt voor focus op wat er echt toe doet. We voeden eigenaarschap, motivatie en vertrouwen. Medewerkers leren van elkaar en een buddy-systeem zorgt voor extra commitment. Zo komen medewerkers blijvend in beweging op een persoonlijke ontdekkingstocht met vertrouwde reisgenoten!

Onze aanpak volgens anderen.

Groeiende impact.

Die positieve geluiden geven ons goede moed! Na een eerste start op de consumentenmarkt, maken we een pivot naar het bedrijfsleven. Onze Prototype You methodiek blijkt een fantastische match voor medewerker én organisatie! In de jaren die volgen maken we een echt verschil voor startups, scaleups, overheidsorganisaties én multinationals die zich richten op goed werkgeverschap.

Natuurlijk. De pandemie zorgt ook bij ons voor problemen. Maar na het gedoe volgen de groeistuipen. We breiden uit met coaches en facilitators en naast vele workshops en programma’s volgt de facilitator training. Daarmee kunnen we met de Prototype You methodiek bij nog meer mensen en organisaties een positief verschil gaan maken. En dát is natuurlijk waar het ons uiteindelijk om gaat!

Geweldig werkgeverschap.

Ieder mens een werkervaring die positieve energie geeft! Dat is waar wij het voor doen. Daarbij, zitten mensen goed in hun vel, dan presteert de organisatie beter. Een duidelijke win-win! Samenwerken met organisaties met een ambitie voor geweldig werkgeverschap. Dat is waar wij van genieten.

Met Prototype You bouwen we aan menselijke organisaties die hun mensen vrijheid, vertrouwen en mandaat geven om hun werkervaring zelf vorm te geven. Organisaties die durven afstappen van een one-size-fits-all aanpak en snappen: “Zorg ik goed voor mijn mensen, dan zorgen mijn mensen goed voor mijn organisatie.” 

We kijken uit naar wat de toekomst brengt. Een mooie Prototype You ontdekkingsreis richting meer menselijke organisaties en sowieso nog veel meer prototypes. 

Wil je met ons mee op reis?

Prototype You 2022 © All Rights Reserved.